Fysik

1.G Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV.

17. marts 2020 af BenjaminFeraru - Niveau: C-niveau

Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV.

Har fiflet lidt med denne opgave, men kan ikke gennemskue, hvordan man løser den samt facit


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll}&\lambda =\frac{h\cdot c}{E}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{8.6\; eV}=144.167\; nm \end{array}


Svar #2
17. marts 2020 af BenjaminFeraru

Tak mathon, jeg bøvler også med en anden opgave, som lyder:

Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere.

Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll}&\lambda =\frac{h\cdot c}{E}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{6.76\; eV}=183.408\; nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2020 af mathon

korresponderende:

                                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1944316


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2021 af MFM1

Tillægsspørgsmål til samme opgave - præcis hvordan man kommer frem til 1239.84eV*nm forvirre mig lidt // hvor kommer 6.24151*10^18, fra som skal bruges til at komme fre mtil 1239.84ev*nm i denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\\& \textup{fotonenergi:}\\&&E=h\cdot f\\\\& \textup{b\o lgeformlen:}\\&& c=\lambda\cdot f\\\\&&f=\frac{c}{\lambda}\\& \textup{hvoraf:}\\&& E=h\cdot \frac{c}{\lambda}\\\\&& E\cdot \lambda =h\cdot c\\\\\\&& h=6.62607\;J\cdot s=4.13567\;eV\cdot s\\\\&& c=2.99792\cdot 10^{8}\;\frac{m}{s}=2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}\\\\\\&& E\cdot \lambda =\left ( 4.13567\;eV\cdot s \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )\\\\&& E\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: 1.G Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.