Matematik

opskrift antal pers.

18. marts 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Spørgsmål er lyder: Hvor mange personer kan man lave salaten til, hvis man har 75 g chorizo?

50 g = 4 personer står der i opskriften

er dette korrekt opstillet?

50g/4 ps. 12,5 g pr.person

75 g/ 12,5 g = 6 ps.?

Billeder af oogaven

Svar #1
18. marts 2020 af shain

andet billede

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af mathon

Det afhænger også af mængden af de øvrige ingredienser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af ringstedLC

#0: Du må ikke skrive:

\begin{align*} 50\,g &= 4\,ps.\Downarrow \\1\,ps.&=\frac{50}{4}\,g \\ 1\,ps.&=12.5\,g \end{align*}

Opgaven kunne opstilles:

\begin{align*} \frac{50\,g}{4\,prs.} &= \frac{75\,g}{x\,prs.} \\ \frac{50\,g}{4\,prs.}\cdot x\,prs. &= 75\,g \\ x\,prs. &= 75\,g\cdot \frac{4\,prs.}{50\,g}=\frac{75\,g}{50\,g}\cdot 4\,prs. \\ x\,prs. &= 1.5\cdot 4\,prs.=6\,prs. \end{align*}


Svar #4
18. marts 2020 af shain

Har jeg brug for opgave 1 i beregningen af opgave 2?

Jeg har fået en opskrift for 4 personer.

Jeg har beregnet at der til 14 personer skal der bruges 175 g chorizo


Det andet spørgsmål

Hvor mange personer kan man lave salaten til, hvis man har 75 g chorizo?

Skal jeg tage udgangspunkt at 50 g = 4 personer ?




Svar #5
18. marts 2020 af shain

her er opskriften

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af ringstedLC

#4:

1) Nej. Udgangspunktet er 50 g til 4 prs.

2) Opskriften for 14 personer lyder på 175 g chorizo

3) Ja, pga. 1).


Svar #7
18. marts 2020 af shain

facit til opgave 2 er 6 personer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2020 af ringstedLC

Ja, det troede jeg, at vi var helt enige om i #3. Jeg påtalte bare din opstilling som du spurgte til.


Svar #9
18. marts 2020 af shain

Ok jeg takker.

Skriv et svar til: opskrift antal pers.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.