Matematik

To tidspunkter hvor hastighedsvektor er parralel med l

19. marts 2020 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået den vedhæftede opgave. Jeg er lidt usikker på hvordan b) beregnes. Er det noget med at bestemme t når determinanten er lige med 0? Eller er det kun hvis begge funktioner er vektorfunktioenr?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

a)

v(t) = r ' (t)

v(0) = r ' (0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-1\\t-1 \end{pmatrix}\\\\\textup{parallellitet kr\ae ver:}&\textup{det}\left (\begin{bmatrix} 3t^2-1 &1 \\ t-1 & 1 \end{bmatrix} \right )=0&\textup{da linjen har retningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\1 \end{smallmatrix}\bigr) \end{array}


Svar #3
19. marts 2020 af SofieAmalieJensen

#2

\small \begin{array}{lllll} &\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-1\\t-1 \end{pmatrix}\\\\\textup{parallellitet kr\ae ver:}&\textup{det}\left (\begin{bmatrix} 3t^2-1 &1 \\ t-1 & 1 \end{bmatrix} \right )=0&\textup{da linjen har retningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\1 \end{smallmatrix}\bigr) \end{array}

Det giver god mening, mange tak


Skriv et svar til: To tidspunkter hvor hastighedsvektor er parralel med l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.