Matematik

Enheder

25. marts 2020 af Matematikproblemer1 - Niveau: 8. klasse

Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse den..

Mathilde vil lave et fodbad. Der står, hun skal bruge 2,5 cl sæbe pr. liter vand. Hun fylder 5 liter vand i et fad.
Hvor mange dl sæbe skal hun bruge?

Hvor mange ml er det?

En deciliter sæbe koster 10 kr. Hvor meget koster sæben til fodbadet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af janhaa

100 cl = 1 liter

10 dl = 1 liter

så:

2,5 cl = 0,25 dl soap  to 1 L water

5 L water => 1,25 dl soap

1 L => 1000 ml => 10 dl

1 dl soap => 100 ml 

1,25 del => 125 ml

soap cost: 1,25*10 kr = 12,5 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af Moderatoren

Det lyder som om, at du har problemer med at forstå opgaveformuleringen?

Der er 2,5 CL sæbe pr. liter.

Der er 5 liter vand. 

Find ud af hvor mange CL sæbe der er i 5 liter vand og omregn så derefter til DL og ML

En DL koster koster 10 kr. 


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.