Fysik

Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere. Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?

25. marts 2020 af senoritasenorita - Niveau: C-niveau

Nogen der ved hvilken formel man skal bruge til den her opgave og hvordan man skal regne det ud ?

Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere.

Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af peter lind

E = h*f = h*c/λ  E energien, h plancks konstant f frekvesen, c lyshastigheden og λ bølgelængden


Svar #2
25. marts 2020 af senoritasenorita

woaw det var en slem formel aahah ka du uddybe


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2020 af janhaa

\lambda=\frac{hc}{E}


Svar #4
25. marts 2020 af senoritasenorita

er det bare så h * c 

altså (6,63 * 10-34) * (3 * 108)

¨hva sker der så efter


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2020 af peter lind

du skal også dividere med E. Pas på med enheder

så har du jo bølgelængden så hvad skulle der ske efter det?


Skriv et svar til: Et atom absorberer en foton, hvorved atomet skifter til en tilstand, hvis energiniveau ligger 6,76 eV højere. Hvilken bølgelængde har den absorberede foton?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.