Kemi

Koncentreret saltsyre

26. marts 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, hvor masseprocenten af hydrogenchlorid er 36 %. Densiteten af opløsningen er 1,18 g/mL.

Følgende spørgsmål skal besvares med udregninger, hvor enheder indgår hele vejen:

a) hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?

b) hvad er massen af HCl i 1 liter konc. saltsyre?

c) hvad er den formelle stofmængdekoncentration af HCl i konc. saltsyre?

jeg vil gerne have hjælp til, hvilke formler jeg skal bruge til at komme frem til resultatet, håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af janhaa

a) 1 L = 1000 ml

d = 1,18 g/ml = m/V

m = d*V = 1180 g = 1,18 kg HCl

b)

1180*0,36 g 424,8 g HCl

c)

n(HCl) = m/M = 424,8/36,5 mol = 11,64 mol

[HCl] = n/V = 11,64 M

pH = -1,07


Svar #2
27. marts 2020 af Jamulla

Mange tak


Skriv et svar til: Koncentreret saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.