Matematik

Vektorer - ligninger

31. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave længere nede. 

Mit spørgsmål er egentlig ret simpelt. 

Jeg skal bestemme t til punktet P(4,4), og det gør jeg så ved at opstille én ligning: 

t^2=4

t=-2Vt=2

Er vi enige om dette?

Mit problem er så, at svaret er kun t=2 og ikke t=-2. Hvordan kan jeg vide det, når jeg står med løsningerne på denne måde?

Jeg kan selvfølgelig bare vælge at løse den anden ligning t^3-2t=4 men den er jo noget sværere bare sådan lige at løse. 

Jeg tænkte, at det havde noget at gøre med t ∈ R, men det har det vel ikke, fordi R er også alle negative tal??

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2020 af mathon

           \small \textup{solve}\left ( t^3-2t=4,t \right )


Skriv et svar til: Vektorer - ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.