Matematik

Løs ligning.

31. marts 2020 af qwerty18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man løse følgende ligning?

\frac{x^2}{x^2+4}=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2020 af AMelev

Gang på begge sider med x2 + 4 ≠ 0.
Eller brug Brøk = 0 ⇔ Tæller = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Omskriv x2 til x · x i både tæller og nævner; dét burde kunne hjælpe dig langt hen ad vejen, hvis ikke må du henvende dig igen. :-)


Svar #3
31. marts 2020 af qwerty18 (Slettet)

Hov, jeg kom til at skrive den forkerte ligning. Det må i undskylde.

Den rigtige, som jeg manglede hjælp til var

\frac{2x}{x^2+4}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2020 af ringstedLC

Men når nu den "forkerte" kan løses som i #1, kunne det jo være, at metoden også duede til den "rigtige". Vis lidt initiativ; tjek din løsning ved indsætte i den oprindelige ligning og undersøg om den er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#3

Som angivet i 4 er metoden stadig rigtig.
Tag et stykke papir, og multiplicér med (x2 + 4) på begge sider af lighedstegnet.
Så burde du hurtigt kunne se, hvor nem ligningen egentlig er.
 


Skriv et svar til: Løs ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.