Fysik

Himlens klareste stjerne Sirius har en parallakse på 0,377”. Beregn afstanden til Sirius i pc og i ly. Afstanden til stjernen Vega i Lyren er 26 ly. Beregn dens afstand i pc og dens parallakse.

01. april 2020 af BenjaminFeraru - Niveau: C-niveau

Himlens klareste stjerne Sirius har en parallakse på 0,377”.

Beregn afstanden til Sirius i pc og i ly.

Afstanden til stjernen Vega i Lyren er 26 ly.

Beregn dens afstand i pc og dens parallakse.

Hvordan, finder jeg ud af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af janhaa

Sirius:

p = 1/d

d = 1/p = 1/0,377 parsec = 2,653 parsec = 8,647 lysår


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2020 af janhaa

same formula with Vega


Skriv et svar til: Himlens klareste stjerne Sirius har en parallakse på 0,377”. Beregn afstanden til Sirius i pc og i ly. Afstanden til stjernen Vega i Lyren er 26 ly. Beregn dens afstand i pc og dens parallakse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.