Kemi

Hej, jeg har brug for hjælp til disse 2 spørgsmål. Er gået helt i stå i min opgave

01. april 2020 af aaa23 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til disse 2 spørgsmål. Er gået helt i stå i min opgave 

8) Gør følgende reaktionsskemaer færdige:

Cl-(ag) + Fe3 (ag) →Cl2(g) + Fe2+ (aq) (sur opløsning) 

NO3-(aq) + Fe2+(aq) → NO(g) + Fe3+(aq) (sur opløsning)

Cu+(ag) + MnO4-→ Mn2+(aq)+ Cu2+ (ag) (sur opløsning)

9) 1,00mL FeSO4-(ag) forbruger ved titrering 3,3mL 0,020M KMnO4- . Beregn den aktuelle stofmængdekocentration af Fe2+ i opløsning. Start med at opskrive og afstemme reaktions skemaet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}8)\\&1.&2\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\,Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; Cl_2\, _{\textit{(g)}} \; +\; 2 \,Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\\\\\\&2.&N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\, _{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;NO\, _{\textit{(g)}}\;+\;3\,Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\\\\\\& 3.&5\,Cu^+\, _{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\;+\;8\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\,Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}


Svar #2
01. april 2020 af aaa23

 b


Svar #3
01. april 2020 af aaa23

Mange tak for hjælpen og den hurtige responds med spørgsmål 8 :-) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. april 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{llllll}9)\\&5\,Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\, _{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\,Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\;+\;4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\\\\\\ & n(FeSO_4)=5\cdot n(KMnO_4) =5 \cdot \left (0.0033\; L \right ) \cdot \left ( 0.0200\; \frac{mol}{L} \right ) = 0.00033\; mol\\\\&\left [ FeSO_4 \right ]=\frac{0.00033\; mol}{0.001\; L}=0.33\; M \end{array}


Svar #5
02. april 2020 af aaa23

Tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hej, jeg har brug for hjælp til disse 2 spørgsmål. Er gået helt i stå i min opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.