Matematik

Hjælp til eksponentielle funktioner

02. april 2020 af loui707k (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan virkelig ikke gennemskue denne opgave 

Har vedhæftet opgaven 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2020 af Mathias7878

Halveringskonstanten kan skrives som den tid det tager før, at a er halveret

  a^{T_\frac{1}{2}} = \frac{1}{2}

hvilket du så kan løse ved hjælp af regneregler for logaritmen. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2020 af AMelev

                            
f(x) = 351·ax. Halveringskonstanten T½ er den x-tilvækst, der giver en halvering af f(x), så f(x + T½) = ½f(x), dvs. 351·ax+T½.= ½·351·ax ⇔ ax+T½.= ½·ax ⇔ ax·a.= ½·ax ⇔ a.= ½ ⇔ log(a) = log(½) ⇔
T½ ·log(a) = log(½) ⇔ T½ = ....


Svar #3
03. april 2020 af loui707k (Slettet)

Taak for et godt svar 


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.