Fysik

Q-værdi mangler LIDT hjælp

03. april 2020 af ChristinaMar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa 
Jeg har lavet denne opgave (se billede), og jeg synes det virker rigtigt, men når jeg kigger i vores hæfte med facit, så stemmer det ikke overens. 

Facitlisten siger at svarene burde være 0,58MeV i den første og 0,65MeV i den sidste. 

Er der en der kan gennemskue hvad jeg har lavet forkert? 

 

Vedhæftet fil: billede.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du har rod i parenteserne.

Hvorfor har du 3 massetal? Der er kun 2 masser i første linie.

Hvorfor er det de samme tal i anden linie af hver af udregningerne, men forskellige tal i tredie linie?


Svar #2
03. april 2020 af ChristinaMar (Slettet)

Se bort fra parenteserne. De er okay på lommeregneren men ikke i noterne kan jeg se. 

Jeg har ikke samme tal i de to udregninger. I den første er det masse for Ni-64 og i den anden er det massen for Zn-64

Jeg har (Cu-64 - Ni-64 - en elektron) i den første udregning og (Cu-64 - Zn-64 - en elektron) i en den anden udregning 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Parenteserne har betydning. Du får kun ganget den sidste parentes med c2.


Svar #4
03. april 2020 af ChristinaMar (Slettet)

#3

Parenteserne har betydning. Du får kun ganget den sidste parentes med c2.

Ja, men i min udregning på lommeregneren har jeg først regnet delta m ud og trykket = og først herefter ganger jeg med c^2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{ccccccccc}&\textbf{art}&\textbf{massedefekt}&\textbf{masseenergi}&\textbf{omregnet:}\\ & \beta^+&0.001797\;u&2.68188\cdot 10^{-13}\;J & 1.67\;MeV \\ & \beta^-&0.00062\;u&9.25299\cdot 10^{-14}\;J&0.58\;MeV \end{array}


Svar #6
03. april 2020 af ChristinaMar (Slettet)

#5

     \small \begin{array}{ccccccccc}&\textbf{art}&\textbf{massedefekt}&\textbf{masseenergi}&\textbf{omregnet:}\\ & \beta^+&0.001797\;u&2.68188\cdot 10^{-13}\;J & 1.67\;MeV \\ & \beta^-&0.00062\;u&9.25299\cdot 10^{-14}\;J&0.58\;MeV \end{array}                  

Okay så det er svarene? Jeg tror ikke jeg forstår hvordan du kom frem til resultatet? men tak 


Svar #7
03. april 2020 af ChristinaMar (Slettet)

#5

                       \small \begin{array}{ccccccccc}&\textbf{art}&\textbf{massedefekt}&\textbf{masseenergi}&\textbf{omregnet:}\\ & \beta^+&0.001797\;u&2.68188\cdot 10^{-13}\;J & 1.67\;MeV \\ & \beta^-&0.00062\;u&9.25299\cdot 10^{-14}\;J&0.58\;MeV \end{array}

Vil du ikke vise mig hvordan du har udregnet massedefekten? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} \underset{\textup{63.929765 u}}{\underbrace{_{29}^{64}\textrm{Cu}}}\;\;\longrightarrow \;\;\underset{\textup{63.927968 u}}{\underbrace{_{28}^{64}\textrm{Ni}}}\;\;+\;\;_{1}^{0}\textrm{e}\;\;+\;\;\nu\\\\\\ \underset{\textup{63.929765 u}}{\underbrace{_{29}^{64}\textrm{Cu}}}\;\;\longrightarrow \;\;\underset{\textup{63.929145 u}}{\underbrace{_{30}^{64}\textrm{Zn}}}\;\;+\;\;_{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;\;+\;\;\bar\nu \end{array}


Skriv et svar til: Q-værdi mangler LIDT hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.