Matematik

Rente

05. april 2020 af Sofieskovvv - Niveau: B-niveau

Søren sparer penge op: Han indbetaler 800 kr. hver måned på en konto med 2,1% månedlig rente.

A) Hvor stor er Sørens opsparing efter 15 indbetalinger?

B) Hvor stor en del af opsparingen består af renter i kr. efter 15 indbetalinger?

Håber I kan hjælpe mig med at finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}A)\\&\textup{opsparing:}&A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}\\\\&&A_{15}=800\cdot \frac{1.021^{15}-1}{0.021}\\\\\\\ B) \\ &\textup{rente:}&R=A_{15}-15\cdot 800 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2020 af ringstedLC

A)? Når saldoen forandres med andet end renten, skal du bruge formlen for annuitetsopsparing:

\begin{align*} A &= b\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} \end{align*}

Fra: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/annuitetsregning/annuitetsopsparing

B) 

\begin{align*} \text{Samlet rente} &= A-n\cdot b \end{align*}


Svar #3
05. april 2020 af Sofieskovvv

Kan det passe, at A) er 13.935,12104 kr. og B) er 1935,12104 kr.?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2020 af ringstedLC

Ja, men kr. afrundes til to decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2020 af AMelev

a) FS side 5 (5).


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.