Matematik

Vektorfunktioner: Hastighedsvektor paralelle med linje

14. april 2020 af Lua13 - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke se hvordan jeg kan løse opg. b

Har fået hastighedsvektoren til:     \vec{r}'(t)=\binom{3t^2-1}{t-1}

Er der en der vil hjælpe mig med at komme vidre?

opgaven er på billedet


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af ringstedLC

Determinanten af r' og vektor r = 0


Svar #2
14. april 2020 af Lua13

#1
Hvordan laves ligningen til en vektor?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} & \textup{hastighedsvektor:}&\overrightarrow{v} = \frac{\mathrm{d } \overrightarrow{r}}{\mathrm{d}t} = \begin{pmatrix} 3t^2-1 \\ t-1 \end{pmatrix} \\\\ b) & \textup{betingelse:} & \begin{pmatrix} 3t^2- 1 \\ t-1 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} 1 \\ -1 \end{pmatrix} = 0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2020 af ringstedLC

#2: Det kan man ikke, men linjen har en retningsvektor. Bestem to punkter på linjen. Find vektoren mellem dem.

Alternativt: Prikproduktet af r' og vektor nl = 0


Skriv et svar til: Vektorfunktioner: Hastighedsvektor paralelle med linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.