Kemi

Bestem pH værdi

15. april 2020 af marielinge - Niveau: C-niveau

Beregn pH i følgende opløsninger:

En blanding af 20 ml 0,010 M saltsyre og 70 ml 0,010 M natriumhydroxid:

En blanding af 20 ml vand og en dråbe (1/20 ml) 0,10 M saltsyre:

En blanding af 20 ml 0,10 M saltsyre og en dråbe vand:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af janhaa

a) [OH-] = 5,56 mM

pOH = 2,26 => pH = 11,74

b)

[H+] = 2,5*10-4 M

pH = 3,6

c)

[H+] = 0,0998 M

pH = 1,0


Svar #2
15. april 2020 af marielinge

Men hvordan ved jeg at [OH^-] = 5.56 mM, samme med b og c, hvordan bestemmer du det?

Kan du forklare hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af janhaa

That’s your job

Svar #4
15. april 2020 af marielinge

Ville hellere have du hjalp mig med hvilke formler jeg skulle bruge istedet for at give mig svaret.. :/


Skriv et svar til: Bestem pH værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.