Matematik

Skrives på formen

16. april 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej folkens håber ikke i er gået i seng, nogle der kan hjælpe med øvelse 3? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2020 af swpply (Slettet)

                                            \begin{align*} y_{n+1} &= y_n + (0.05-0.03)y_n - 1000 \\ &= (1+0.05-0.03)y_n - 1000 \\ &= 1.02y_n -1000 \end{align*}


Svar #3
16. april 2020 af Mie23234

#2

                                            \begin{align*} y_{n+1} &= y_n + (0.05-0.03)y_n - 1000 \\ &= (1+0.05-0.03)y_n - 1000 \\ &= 1.02y_n -1000 \end{align*}

Undskyld, men hvor får du at yn=1???


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2020 af swpply (Slettet)

#3
Undskyld, men hvor får du at yn=1???

Det gør jeg bestemt heler ikke. Istedet burger jeg at y_n = 1\cdot y_n og sæter derefter y_n uden for parentesen eftersom y_n er en fælles faktor for de to første led.

Husk, du kan altid tjekke ved at gange ind i parentesen

                                 \begin{align*} (1 + 0.05-0.03)y_n &= 1\cdot y_n + (0.05-0.03)y_n \\&= y_n +0.05-0.03)y_n \end{align*}


Skriv et svar til: Skrives på formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.