Matematik

Funktioner

21. april 2020 af aman3687 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har opstilt en model for en hoplængde med i skihop (se vedhæftet billede). Ud fra denne graf skal vi opstille en funktion for L som er meter på vores hop og t som er vores år. Vi har fået vores tal til grafen i et excel ark. Vi kan dog ikke gennemskue hvordan vi lige skal indsætte nogle værdier som kan give noget 'randomme' længder som ikke har noget form for sammenhæng med hinanden. Vi tænkte på en forskift der hed L= lx+t men da vi senere skal beregne årstal ud fra en længde er vi endnu mere forvirret.

Tak for hjælpen. 

Vedhæftet fil: Grafen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din graf, det gør det nemmere at besvare dit spørgsmål

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af apricotx

Sammenlign modellen  L= lx+t med grafen: Hvad svarer til x og y i udtrykket y=1,7959x-3374,5 i Excel?

Hvis du har fået en længde oplyst, har du så fået en x-værdi eller en y-værdi?

Og efter at have fundet ud af det, bestemmer du den anden vha. forskriften fra Excel.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.