Kemi

forstår ikke nogle par opgaver

22. april 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg er ikke sikkert på om jeg har løst opgaven korrekt håber i lige vil kigge på det :))) 

FeSO4 + K4Fe(CN)6 --> K2 Fe[Fe(CN)6] + K2SO4

Spørgsmål 

a) I ionforbindelses står der ikke ved Fe3+ og I

Hvorfor gøre der ikke? 

Observation?

FeCl3 er en svagt lysegul opløsning. Kl opløsningen har en farveløs. Ved sammenbladning dannes et sort, fast stof dermed gøre opløsningen ugennemsigtig. Derefter tilsætter man heptan som lægger oven på vand, så heptanens farve er violet. 

Lav en reaktionsskema: 

FeCl3 + Kl + C7H16 --> KCl + FeCl2 + l2 + C6H14

Hvad er reaktionstype? 

Jeg mener det er substitutionsreaktion.   


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2020 af mathon

FeCl3 i opløsning er brun.

\small \begin{array}{llll} Fe^{2+} \end{array} kan påvises ved den \small \color{Blue} {\textbf{dybtbl\aa \ }} farve af dens salt med hexacyaniferrat(III)ionen:

           \small \begin{array}{llll} &Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Fe(III){(CN)_6}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Fe(II){(CN)_6}^{4-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\& 4\, Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,Fe(III){(CN)_6}^{4-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe(III)_4\left(Fe(II)(CN)_6) \right )_3\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2020 af mathon

hexacyaniferrat(III)ionen   \xrightarrow[]{\textup{rettes til}}   hexacyanoferrat(III)ionen


Svar #3
23. april 2020 af maria2016

Takkk 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2020 af mathon

korrektion:

           \small \small \begin{array}{llll} &Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Fe(III){(CN)_6}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Fe(II){(CN)_6}^{4-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\& 4\, Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,Fe(II){(CN)_6}^{4-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe(III)_4\left(Fe(II)(CN)_6) \right )_3\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #5
24. april 2020 af maria2016

Mange tak :) 


Skriv et svar til: forstår ikke nogle par opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.