Matematik

Reducer ligning (tangentens ligning)

25. april 2020 af hhxpige18 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan reducere dette jeg er kommet frem til er tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af mathon

Din tangentligning er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2020 af AMelev


Det kræver jo, at vi har forskriften for f.
Du skal indsætte 674 i på x's plads f(x) og beregne det.
Så skal du differentiere f for at bestemme f '(x).
Så skal du indsætte 674 i f '(x) og beregne.
Til sidst bør du reducere y-udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textup{Den skal stemme overens med:}&y=f{\,}'(\mathbf{{\color{Red} x_o}})\cdot (x-\mathbf{\color{Red} {x_o}})+f(x_o)\\\\& y = f{\,}'(x_o)\cdot x + \left ( f(x_o)- f{\,}'(x_o)\cdot x_o\right ) \end{array}


Svar #4
25. april 2020 af hhxpige18

det hele er her


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2020 af mathon


Svar #6
25. april 2020 af hhxpige18

Er dette rigtig så? Forstår dog ikke hvor alle de forskellige tal kommer fra, eksempel 1/3, 50, 44 osv...


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2020 af AMelev

#4
                   
Din funktion hedder her B(x), så B skal ind i tangentligningen i stedet for f. Ligningen kommer så til at se sådan ud:
y = B'(12)·(x - 12) + B(12) 
Så skal du bare sætte tallene for B(12) og B'(12) ind og reducere. Tjek evt. på graf.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2020 af AMelev

#6

Er dette rigtig så? Forstår dog ikke hvor alle de forskellige tal kommer fra, eksempel 1/3, 50, 44 osv...

Jeg kan godt forstå, at du ikke forstår det. Det er slet ikke godt nok formidlet, og desuden forsvinder x undervejs.


Svar #9
25. april 2020 af hhxpige18

Vil dette være et rigtigt svar? Det tror jeg i hvert fald passer med den hældning der er på grafen


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2020 af AMelev

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Reducer ligning (tangentens ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.