Kemi

Hvor mange gange stærkere syre er HI end HCl ?

26. april 2020 af iajsten (Slettet) - Niveau: A-niveau

pKs(HCl) er ca -7. 

 pKs(HI) er ca -10.

Hvor mange gange stærkere syre er HI end HCl ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af mathon

Sammenlign syrekonstanterne.


Svar #2
26. april 2020 af iajsten (Slettet)

hvad betyder de?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}&HA\;+\;H_2O\;\longrightarrow\;A^-\;+\;H_3O^+\\\\& \frac{\left [ A^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HA \right ]}=K_s&\textup{Jo st\ae rkere syre deste st\o rre }K_s \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange gange stærkere syre er HI end HCl ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.