Fysik

Hjælp Keplers 3. lov

29. april 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har denne opgave som jeg er i tvivl om. Er formlen R^3/T ^2 = konstant eller R^3/T ^2 = 1, og hvis det er den første, så har jeg jo 2 ubekendte... Er R^3/T ^2 = 1 ikke kun brugt til omløbstiden med vores jord?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler enheder. Hvis man bruger astronomisk enhed for R og år for T, er R3/T2= 1 AE3/år2. Det er faktisk ikke korrekt at angive en konstant, der ikke har enheder.

Benyttes andre måleenheder, fås en anden talværdi, ligesom 1 m3 = 1000000 cm3.


Svar #2
29. april 2020 af Ladora (Slettet)

Ved du hvilken formel jeg skal bruge til opgven? :o


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Den formel, du har skrevet i to udgaver i #0.

Læg mærke til, at middelafstanden er angivet med enheden AE. Hvis du så vælger at bruge tidsenheden år, bliver konstanten 1 AE3/år2.


Svar #4
30. april 2020 af Ladora (Slettet)

Jeg har omløbstiden til 560.7 år, fordi: 68^3/T^2 = 1, [T=136 \sqrt{17}], [T=560.74], er det rigtigt? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.


Svar #6
01. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Det giver 5.8, og ikke 5 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror du har blandet to tråde sammen.


Svar #8
01. maj 2020 af Ladora (Slettet)

ups


Skriv et svar til: Hjælp Keplers 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.