Matematik

Grafen for en potensfunktion, f(x)=b*x^a, går gennem punkterne (2,7) og (11;1,5)

30. april 2020 af STXMATB - Niveau: B-niveau

a) argumenter uden at regne for at, a<0.

b) Bestem a og b ved hjælp af 2-punktsformlen for en potensfunktion.

hjælp! hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af janhaa

7=b*2^a\\ og\\ 1,5=b*11^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af mathon

Divider ligningerne og beregn \small a

Insæt derefter \small a i potensudtrykket og beregn \small b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2020 af mathon

Til kontrol:
                         solve(7 = b · 2a  and  1.5 = b · 11a, {a,b})


Skriv et svar til: Grafen for en potensfunktion, f(x)=b*x^a, går gennem punkterne (2,7) og (11;1,5)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.