Matematik

Enheder

01. maj 2020 af Hannah100101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet og beregnet med enheder, og med dette har jeg angivet det som min svar. Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af AMelev

e_b^2=e_a^2\cdot \frac{L^2}{s^2}+L^2\Leftrightarrow \frac{e_b^2}{L^2}=\frac{e_a^2}{s^2}+1
Hvis enhederne skal passe sammen, skal ea = s og eb = L.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

De to led (ax)2 og y skal have samme enhed, ellers kan man ikke lægge dem sammen. b2 skal ligeledes have samme enhed som (ax)2 og y, ellers kan der ikke være lighedstegn. Så vi har

[b2] = [(ax)2] = [y] = l2

Heraf ser vi at 

[b] = l

samt at 

[ax] = l

Da x har enheden l/s, må a have enheden s for at de to s'er kan gå ud mod hinanden.

Altså må svaret være:

(C) [a] = s, [b] = l


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.