Fysik

hastighed effekt acceleration

04. maj 2020 af Hjælposvidør - Niveau: B-niveau

b. Efter kort at have gjort dig bekendt med instruktionsvejledningen for John Deere 7310R sætter du fuld power på hen over brakmarken. Dvs. hele traktorens effekt medgår til at accelerere den, altså give den bevægelsesenergi. Hvilken hastighed opnår du efter 3 s? Svaret skal være både i m/s og km/h.

Vi ved at effekten er 228.315 watt, traktoren vejer 11,1 t

men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2020 af mathon

                      \begin{array}{llllll} & P \cdot t = \frac{1}{2} \cdot m \cdot v^2 \\\\ & v = \sqrt{ \frac{2\cdot P\cdot t}{m}} \\\\ & v = \sqrt{\frac{2\cdot (228\,315\;\frac{J}{s})\cdot (3\;s)}{11100\; kg}}= 11.1092\; \frac{m}{s} = 40\;\frac{km}{h} \end{array}


Skriv et svar til: hastighed effekt acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.