Matematik

Please Hjælp

14. maj 2020 af Emrah4800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Mængden af et radioaktivt materiale f(x) i gram til tiden x i minutter kan beskrives ved regneforskriften

                f(x)=135*0,764^x

Hvad er væksthastigheden for mængden af radioaktivt materiale efter 1 minut? Og efter 5 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af AMelev

Jeg er usikker på, hvad jeg kan svare dig.
Væksthasigheden er f '(x), men differentialregning indgår ikke på HF C-niveau, så det svar kan du nok ikke bruge.

Hvad har I fået at vide om væksthastighed for en eksponentiel vækst?


Svar #2
14. maj 2020 af Emrah4800 (Slettet)

tak for svaret. 

opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil:koki.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2020 af AMelev

#2 Det, jeg mente, var, om I i undervisningen havde fået noget at vide om væksthastighed.
Hvis ikke, synes jeg, du skal spørge din lærer, om det ikke er en fejl, at det spørgsmål har sneget sig med.

Væksthastigheden g(x) for en eksponentiel vækst f(x)=b\cdot a^x er g(x)=ln(a)\cdot b\cdot a^x=ln(a)\cdot f(x), så du jo kan godt beregne væksthastighederne g(1) og g(5), men det tjener vel ikke det helt store formål, hvis du ikke aner, hvad der sker og hvorfor.

Mht. de første spørgsmål, så brug din formelsamling side 13
a) (58) inkl. figuren
c) (58) & (64)


Skriv et svar til: Please Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.