Matematik

Løs ligningen og enhedscirkel

17. maj 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2020 af peter lind

Slå invcos(0,516) op på din lommeregner. Du skal huske på at er x en løsnin så er -x det også


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2020 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllll}& \cos(x)=\cos(2\pi-x)=0.561\\\\& x=\cos^{-1}\left (0.561 \right )=1.02862\\\\& 2\pi-x=1.02862\\\\& x=2\pi-1.02862=5.25456\\ \textup{L\o sninger i }\left [ 0;2\pi \right ]\textup{:}\\&x=\left\{\begin{matrix} 1.02862\\5.25456 \end{matrix}\right.\\\\ \textup{L\o sninger i }\left [ 0;4\pi \right ]\textup{:}\\& x=\left\{\begin{array}{lll} 1.02862\\5.25456\\7. 31181&=1.02862+2\pi\\11.5377&=5.25456+2\pi \end{array}\right. \end{array}


Svar #4
17. maj 2020 af Elninoo

Gode beregninger Mathon - kan du uddybe ;D 


Svar #5
17. maj 2020 af Elninoo

Altså forklare lidt hvad du gør 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2020 af mathon

cos-funktionen er periodisk med perioden 2π.

            \small \cos(x)=\cos(x+2\pi)

            når xo er en løsning, er  x+ 2π  en løsning.


Skriv et svar til: Løs ligningen og enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.