Matematik

Løs følgende ligninger

19. maj 2020 af jk123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej - jeg er helt lost i forhold til ligninger nogle der evt kan hjælpe mig med disse: 

1: x2 + 4 = -4x

2: x2 - 8x = -16

3: x + 5 = -x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Brug nr. 62 og 63 i formelsamlingen


Svar #2
19. maj 2020 af jk123456 (Slettet)

Jeg har kigget men forstår det ikke ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan se at der indgår noget med x2, så der er tale om andengradsligninger. Prøv at omforme ligningerne, så de kommer på formen

ax2 + bx + c = 0

så du kan identificere a, b og c.

Den første:

x2 + 4 = -4x  <=>

x2 + 4x + 4 = 0

Nu ser du at 

a=1

b=4

c=4

og så kan du beregne diskriminanten

d = b2 - 4*a*c

d = 42 - 4*1*4 = 0

Når d=0 er der én løsning som fås ved

x = -b/(2a)

x = -4/(2*1) = -2

Prøv selv med de andre.


Svar #4
20. maj 2020 af jk123456 (Slettet)

Det hjalp rigtigt meget - kan dog ikke se den sidste vil give en løsning ?? der står også jeg skal lave en skitse af graferne - som jeg hellere ikke helt forstår

Svar #5
20. maj 2020 af jk123456 (Slettet)

Fandt ud af det - mange tak

Skriv et svar til: Løs følgende ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.