Matematik

En differentialligning er givet ved yn+1=5*yn+1

23. maj 2020 af Nino7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ville man finde y0 og y1 i sådan en opgave, når man regner i hånden? 

Der er lagt et billede til

Der oplyses at y2=56


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2020 af AMelev

                        
Det er ikke en differentialligning, men en differensligning.
Indsæt y2 og løs ligningen mht y1.
Indsæt så y1 og løs mht. y0.


Skriv et svar til: En differentialligning er givet ved yn+1=5*yn+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.