Matematik

Terning

25. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
En dreng slår med en sort terning og en blå terning (begge er 6-sidede terninger med tallene fra 1 til 6).

Hvad er sandsynligheden for, at han slår 1, 2 eller 6 med den sorte terning og 2 eller 4 med den blå terning?

Er det ikke 1/36

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind

Nej sandsynligheden for at han slår 1, 2 eller 6 er ½ da det er halvdelen af mulighederne. Tilsvarende skal du finde sandsynligheden for at han får 2 eller 4 med den blå terning


Svar #2
25. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Tænker på det må være 1/4

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af Mathias7878

Du skal lægge sandsynlighederne sammen. Dvs. sandsynligheden for at slå 2 eller 4 med den blå terning er 1/6 + 1/6 = ? Og jeg kan sige, at det ikke giver 1/4. 

- - -

 

 


Svar #4
25. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

1/6

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2020 af Mathias7878

Når man lægger to brøker sammen, som har fælles nævner, skal du kun lægge tælleren sammen, dvs. 

\small \frac{1}{6} + \frac{1}{6} = \frac{1+1}{6} = \frac{2}{6} = \frac{1}{3}

hvilket også giver god mening, da 2 og 4 udgør en tredje del af de mulige udfald. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2020 af PeterValberg

Nej, sandsynlighederne skal multipliceres, ikke adderes, det er BÅDE OG

En dreng slår med en sort terning og en blå terning
(begge er 6-sidede terninger med tallene fra 1 til 6).

Hvad er sandsynligheden for, at han slår 1, 2 eller 6 med den sorte terning
og 2 eller 4 med den blå terning?

Sandsynligheden for 1, 2 eller 6 med sort terning er 3/6 = 1/2 

Sandsynligheden for 2 eller 4 med blå terning er 2/6 = 1/3

Sandsynligheden for 1, 2 eller 6 (sort terning) OG 2 eller 4 (blå terning) er 1/2 · 1/3 = 1/6

Se eventuelt < LINK > øverst eller < LINK > nederst

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.