Fysik

Volume, densitet, vægt og masse

28. maj 2020 af hma98 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har lavet en opgave og vil spørger om det er gjort rigtig fordi jeg synes at resultatet ser lidt stort ud. Det er mest 3.c jeg er usikker med. Opgaven er vedhæfet

3.a: find volume  90 * 70 - 2 * 40 * 20 = 4700 cm

       4700 cm* 220 cm = 1034000 cm3 = 1034000/(1003) = 1,034 m3 

3.b: find the mass 

       mass = volume * density = 1,034 * 2200 = 2274,8 kg

3.c find the weight 

     weight = mass * gravity = 2274,8 * 9,8 = 22293.04 N 

Vedhæftet fil: problem 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud. Dog bør du have en decimal mere med på tyngdeaccelerationen: 9,81m/s2.

Du bør også have enhederne med hele vejen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2020 af ringstedLC

... og du skal også bruge den største L.


Svar #3
28. maj 2020 af hma98

mange tak!

og det med L gjorde jeg også i starten men min lærer rettede det og sagde jeg skulle bruge den som står øverst på anden linje. Det lidt underligt at der er 2 forskellige måleenheder, det må være en fejl fra hendes side.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det normale er at angive mål på den slags tig i mm. Man undgår derved misforståelser med cm og mm.

Jeg ved ikke, hvorfor din lærer har brugt cm. Det kan være for at teste, om du er vågen nok til at opdage det. I så fald har du bestået. Der kan også være tale om, at hun ikke er værkstedvant.


Skriv et svar til: Volume, densitet, vægt og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.