Matematik

funktion / integralregning

30. maj 2020 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er her nogle skarpe matematikere som kan hjælpe mig med følgende opgave? 

en funktion f er bestemt ved f(x)=6x^2-2x+1

a) bestem ∫ f(x)dx

i første kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen samt linjerne x=1 og x=3 en punktmængde M der har et areal


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2020 af peter lind

a) se din formelsamlig side 21 formel 110

b)A = ∫13 |f(x)|dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(x) &= 6x^2-2x+1 \\ F(x)=\int f(x)\;dx &= \int 6x^2\;dx-\int 2x\;dx+\int 1+k \\ &= \int 6x^2\;dx-\int 2x^{1}\;dx+\int 1x^{0}+k \\ \int ax^{\,n}\,dx &= \frac{1}{n+1}\,ax^{\,n+1}\;,\;n\neq -1 \end{align*}

b) 

\begin{align*} A_M &= \int_{1}^{3} f(x) \\ &= F(3)-F(1) \end{align*}


Skriv et svar til: funktion / integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.