Matematik

En pyramide har kvadratisk grundflade med sidelængde s og sidehøjde h.

31. maj 2020 af HighwayKid (Slettet) - Niveau: C-niveau

        Overfladearealet af pyramiden er givet ved
        A = s^2 +2 *s * h.
        a) Bestem A, når s = 3 og h = 4 .
        b) Bestem sidehøjden, når sidelængden i grundfladen er
            5, og overfladearealet er 85.
Jeg er usikker på hvordan jeg skal udregne b. og så har jeg skrevet dette som svar til A, men er ikke sikker på svaret er rigtigt "for at udregne overfladeariealet =a. siger vi s3^2+2*s3*h4 som står i opgavebeskrivelsen er s=3 og h=4 resultatet af vores ligning = 132."


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. maj 2020 af AMelev

a) Du skal sætte værdierne for s og h ind i stedet for s og h, så du får A = 32+2·3·4 = ... (det bliver ikke 132).

b) Der sætter du værdierne ind i stedet for A og s, reducerer og løser ligningen mht. h.


Svar #2
31. maj 2020 af HighwayKid (Slettet)

tusind tak <3


Skriv et svar til: En pyramide har kvadratisk grundflade med sidelængde s og sidehøjde h.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.