Matematik

Hjælp til denne opgave

01. juni 2020 af Jf902 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Gavlen på tilbygningen består af 19 forskellige ruder der er monteret i en metalprofil.
C) Vurder den samlede længde metalprofil hvis alle ruderne har den samme højde dvs. afstanden mellem metalprofilerne er den samme.

Svar #1
01. juni 2020 af Jf902 (Slettet)

Opgave beskrivelse:

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2020 af ringstedLC

Hvis du "hopper ind" i: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1862211&page=3#1862350, er der hjælp at hente.

Du har fået lidt andre funktioner, så pas lige på, at få det skrevet rigtigt. Forøvrigt mystisk, da det er den samme bygning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2020 af AMelev

Har I haft integralregning? Det er ikke kernestof på HF, men I kan jo have haft det som valgfrit emne.
Hvis ja, så kan buelængden generelt beregnes som L=\int_{a}^{b}\sqrt{1+{f}'(x)^2}\: dx.

Hvis nej, så læg lige hele opgaveformuleringen op - dog gerne uden billede.


Svar #5
01. juni 2020 af Jf902 (Slettet)

Vi har ikke haft om intergralregning. Jeg vedhæfter herunder hele opgaven, tak!

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2020 af AMelev

Jeg tror, jeg havde misforstået spørgsmålet, så det i stedet er den samlede længde af de lodrette (på den roterede afbildning) "linjestykker", der skal bestemmes.
Så skal du dele intervallet [0,h] op i 19 lige store dele: x1 = h/19, x2 = 2h/19 osv. og så beregne f(xi) -g(xi) for hver og lægge dem allesammen sammen. Brug evt. et regneark. Hvilket CAS-værktøj bruger du?

PS! Jeg får 90.7 (h = 13.8673...)
 


Svar #7
01. juni 2020 af Jf902 (Slettet)

Jeg bruger TI-Nspire. Jeg er dog stadig lidt usikker på hvad det er jeg skal gøre. 

Indtil videre har jeg gjort sådan, men ved som sagt ikke om det er rigtigt:

x1=((13.8673)/(19)) ? x1=0.729858
x2=((2*13.8673)/(19)) ? x2=1.45972
x3=((3*13.8673)/(19)) ? x3=2.18957
x4=((4*13.8673)/(19)) ? x4=2.91943
x5=((5*13.8673)/(19)) ? x5=3.64929
-------

x19=((19*13.8673)/(19)) ? x19=13.8673

Som jeg så har lagt sammen og fået til 138.673...


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2020 af AMelev

Det er ikke x'erne, du skal lægge sammen, det er f(x'erne) - g(x'erne), det er jo det, der angiver længden af det enkelte lodrette linjestykke.
Definer f(x) := ..... og g(x):=....., hvis du ikke allerede har gjort det.

Definer dine x1, x2 osv. med := (så Nspire "kender" dem)
Lav en liste l_x:={x1,x2,...,x19}
Den sanlede længde af profilerne er: l:=sum(f(l_x)-g(l_x))
Da Nspire "kender" alle x'er i listen samt f og g, beregner den dem alle og summerer dem til sidst.

PS! Du kunne, i stedet for at definere hver enkelt x-værdi, have brugt Sequence til at lave en liste over x-værdierne:
l_x:=seq(i*h/19,i,1,19)
Så beregnes i·h/19 for hvert helt tal (i) mellem 1 og 19 og indsættes i i-rækkefølge i en liste.  


Skriv et svar til: Hjælp til denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.