Fysik

Hvordan løser jeg de her 3 opgaver?

02. juni 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

En elkedel har en effekt på 2,0 kW og en nyttevirkning på 90%, hvor lang tid vil det tage at opvarme 1,2 kg vand fra 15 celsius til 100 celsius? 

Hvad er gitterkonstanten for et optisk gitter med 200 linjer pr. mm? 

Lys med bølgelængden 445 nm sendes igennem et gitter med 200 linjer pr. mm. Hvad er afbøjningsvinklen for 1. orden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\& \textup{Beregn f\o rst energibehovet}&Q=m\cdot c\cdot \Delta T \\\\& \textup{Beregn dern\ae st tiden:}&t=\frac{\frac{Q}{0.90}}{2.0\;\frac{kJ}{s}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 2}\\& \textup{Gitterkonstandten}&d=\frac{1\;mm}{200}=0.005\;mm =5000\;nm\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 3}\\& \textup{Gitterligningen:}\quad d\cdot \sin(\theta_1)=1\cdot \lambda\\\\& \sin(\theta_1)=\frac{\lambda}{d}\\\\& \theta_1=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda}{d} \right )\\\\& \theta_1=\sin^{-1}\left ( \frac{445\;nm}{5000\;nm} \right )=5.11\degree \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg de her 3 opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.