Matematik

hvor meget stof skal man købe?

03. juni 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 10. klasse

to stof butikker sælger det samme slags stof. Butik 2 er en netbutik, som sender varen hjem til kunden. 

stoffet ligger i ruller med længe på 50 m.

butik 1: 50 kr. pr. m

butik 2: 30 kr. pr. m. plus 80 kr for fragt

hvor meget stof skal man købe før det er en fordel at handle over nettet?

nogen der kan hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af ringstedLC

Opstil to funktioner f1 og f2, der giver den totale pris pr. meter. Løs uligheden:

\begin{align*} f_1(x) &=... \\ f_2(x) &=... \\ f_2(x) &<f_1(x)\;,\;x>0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2020 af Jones2929

Sig f(x) = 50x og g(x) = 30x + 80

Løs 50x = 30x + 80. Du får en værdi af x, hvor det er lige billigt. Ved meter papir > x er det billigere på nettet


Skriv et svar til: hvor meget stof skal man købe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.