Kemi

sop analyse af kokain i kroppen

06. juni kl. 22:31 af kat198 - Niveau: A-niveau

Hej jeg er en 3g studerende der her om et par uger skal redegøre for hvorfor det er muligt for kokain at binde sig til dopamin transceptoren. til det har vi fået givet en videnskabelig artikkel (tror dog ikke jeg må uploade den her) som blandt andet analysere dette dog men en kokain analog CFT. her skriver de at de funktionelle grupper i CFT og Dopamin reagere med nogle af de samme protein sidekæder og rygraden i dopamin receptoren.

bla at protein sidekæden ASP79 reagere med den prottonerede amin i dopamin og dannede en salt bro, og at ASP79 reagerede polært med aminen i CFT

kan dette forklares med at de funktionelle grupper i hendholdsvis dopamin og kokain har lignende egenskaber og derved kan udløse lignende reaktion i dopamin receptoren på trods af den forskellige opbygning af de to molekyler?


Svar #1
06. juni kl. 22:36 af kat198

her er den vedhæftede strukturformel for de 3 stoffer 

Vedhæftet fil:struktur.JPG

Svar #3
09. juni kl. 13:24 af kat198

men linksne forklare ikke hvad der sker på atom nivou. kan detvære at nogle funkyionelle grupper har fælles egenskaber? så på trods as at kokain og dopamin ikke ligner hinanden struktur messigt indeholder de hver især funktionelle grupper der reagere på e ens måde og derfor e kokain i stand til at binde sig til en receptor?

  What do you want to do ? New mailCopy

Skriv et svar til: sop analyse af kokain i kroppen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.