Kemi

Magnesium reagerer med slovsyre efter følgende afstemte reaktionsskema

10. juni 2020 af ThankYo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mg(s) + H2SO4(aq) --> MgSO4(aq) + H2(g)

Der anvendes 0,0241 mol magnesium

1. Beregn det volumen af H2, der max kan dannes ved 25 grader og 1,03 bar

2. beregn det volumen af 2,00 mol/L svovlsyre, der min skal anvendes for at opløse 0,0241 mol magnesium

3. Angiv med begrundelse bindingtyperne mellem atomerne i de tre forbindelser: Mg, MgSO4 og H2.

(Hvis der er mere end en bindingtype i samme forbindelse, skal det angives hvor bindingtyperne findes)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2020 af janhaa

1. pV = nRT => V = nRT/p = 0,57 L


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2020 af janhaa

2. 0,0241 mol Mg => 0,0241 mol H2SO4

C = n/V => V = n/C = 0,01205 L = 12,05 ml

3. Metal-binding => Mg

MgSO4 => ionebinding

H2 => kovalent-bind.


Skriv et svar til: Magnesium reagerer med slovsyre efter følgende afstemte reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.