Matematik

Støjvold-forskrift funktion

10. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg det svært med følgende opgave, håber at nolge får tid til kigge på den og hjælpe mig med.

" Figuren viser et snit gennem en eksisterende støjvold, der skal udvides med en skråning.

Den eksisterende vold følger grafen for et 2. gradspolynomium, som har en bredde ved foden på 12 m. Grafen for f er vist som rød.

Der udvides med skråning, som følger en lineær funktion g, vist som blå. Grafen for g tangerer grafen for f i B(9 ; f(9)) . For at kunne beregne på volden er forskrifterne for f og g nødvendige.

Vinklen mellem linjen g og vandret er v=135° som vist.

a) Bestem en forskrift for f og g.?
b) Hvor høj er støjvolden?

Figuren vedhæftes

Tak på forhånden.

Vedhæftet fil: Støjvold-Figuren.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2020 af peter lind

Hældningen for den blå linje er tan(135º) og er samtidi tangent til f.

f har er funktion af typen f(x) = ax2+bx+c

Du  har følgende ligninger til at bestemme a, b og c

f(0) = f(12) = 0

f'(9) = tan(135º)

højden af støjvolden er f(6)


Svar #3
11. juni 2020 af DeepOcean

Mange tak. så fik jeg løst opgaven .


Skriv et svar til: Støjvold-forskrift funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.