Matematik

Udregne volumen? hjælp

16. juni 2020 af Lasse123jo - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal udregne volumen af et lokale med gulvareal på 24m2 og en højde på 2,50 meter

Skal jeg bare gange de to tal sammen?

For at være helt ærlig, så har jeg ingen ide om hvordan man regner volumen ud, når man ikke har tre tal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2020 af PeterValberg

Ja, du skal multiplicere gulvarealet med rummets lofthøjde :-)
Resultatet bliver i m3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. juni 2020 af Lasse123jo

#1

Ja, du skal multiplicere gulvarealet med rummets lofthøjde :-)

Så det giver 24 *2,50= 60 m3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2020 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. juni 2020 af Lasse123jo

#3

Ja

Tusinde tak for dit hurtige svar!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2020 af ringstedLC

#0

For at være helt ærlig, så har jeg ingen ide om hvordan man regner volumen ud, når man ikke har tre tal.

Du har produktet af to af de tre værdier.

\begin{align*} A_{gulv}=24 &= l\cdot b \\ V_{lokale} &= A_{gulv}\cdot h \\ V_{lokale} &= l\cdot b\cdot h \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Udregne volumen? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.