Matematik

Funktion

29. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg har det svært ved at beregn den værdi af x, for hvilken f har minimum.

f(x) = x0.5 -x-1 +1

Er det nogle de har en god ide.?

Jeg har diff. den og sætter den lige med 0 men jeg får komplix rødder hvor der hjælper mig ikke ret meget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2020 af peter lind

f'(x)> 0 så har du den rigtige funktion.

For en anden gangs skyld. Væn dig til at lave en graf for funktionen. Så kan du meget lettere se om det stemmer med resultaterne og evt. se hvor du har lavet fejl


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juni 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llll}& f{\,}'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}+\frac{1}{x^2}>0\quad \textup{Dm}(f)=\mathbb{R}_+\\ \textup{hvorfor}\\&f(x)\textup{ \textbf{ikke} har noget minimum.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juni 2020 af peter lind

#2 Dm(f) = R+


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juni 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll}& f{\,}'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}+\frac{1}{x^2}>0\quad \textup{Dm}(f{\,}')=\mathbb{R}_+\\ \textup{hvorfor}\\&f(x)\textup{ \textbf{ikke} har noget minimum.} \end{array}


Svar #5
29. juni 2020 af DeepOcean

Tak for det .har løst opgave


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.