Matematik

Ingen løsninger for ligning

18. juli 2020 af Haruharu (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej.
Jeg sidder med denne opgave hvor jeg skal finde b så min ligning 2x^2+bx+2=0 får 0 løsninger.
Jeg prøvet at indsætte det i mit CAS-værktøj således solves(b^2-4*2*2=0,b) Hvilket bliver til b=-4 v b=4
Altså en løsning.
Ville det være korrekt at skrive at får at få ingen løsninger skal b være -4

Svar #1
18. juli 2020 af Haruharu (Slettet)

Ah undskyld jeg mener -4

Svar #2
18. juli 2020 af Haruharu (Slettet)

Den viser ikke de tegn jeg skriver. Jeg mener -4 større end tegnet b større end tegnet 4
Altså at b skal værre større end -4 men mindre end 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2020 af peter lind

Du skal beregne diskriminanten d og derefter løse uligheden d<0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli 2020 af StoreNord

#2
   Det er rigtigt, hvad du mener:    -4<b<4

Prøv også at kopiere det, som står efter det grønne mærke.
Så kan du sætte det ind i Latex-editoren og se, hvordan man skriver ligninger.
Man skal dog fjerne  [  og  ] .


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juli 2020 af StoreNord

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke større-end-tegnet, men mindre end. Det er rigtigt, at b skal være større end -4, men når man skriver det, står -4 først, så det er -4 mindre end b mindre end 4.

Prøv det, der er anbefalet i #4, så du kender teknikken.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juli 2020 af Capion1

Hvis man er i sparehumør, kan man spare ét tegn:
   - 4 < b < 4       (seks tegn)
     ⇔
   |b| < 4             (fem tegn)


Skriv et svar til: Ingen løsninger for ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.