Kemi

Arbejde

28. juli 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP,

Har problemer med følgende opgave. Én af problemerne er blandt andet hvad mener de med faktor 3? Altså hvad bliver tallet her?

2 mol idealgas med en molær varmekapacitet ved konstant volumen på Cv,m=(3/2)R ekspanderes reversibelt i et varmeisoleret system. Efter ekspansionen er gassens volumen vokset med en faktor 3 og sluttemperaturen måles til 400 K. Bestem ekspansionsarbejdet,w, for denne process.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2020 af ringstedLC

...er gassens volumen vokset med en faktor 3 ≈ er gassens volume blevet 3 gange større.

NB: Et produkt består af faktorer.


Svar #2
28. juli 2020 af wohoo1 (Slettet)

Så konstant volumen, som er blevet angivet til at være Cv,m=(3/2)R bliver med faktor 3: Cv,m=(9/2)R ??


Skriv et svar til: Arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.