Matematik

Gennemsnit hastighden- integral opgave

01. august 2020 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med føæglende opgave og gerne lidt hjælp:

" Man kan beskrive en formel for længde af en graf , den såkaldte buelængde. Med en differential funktion f(x) og x tilhøre [a;b ] er længde ag grafen for f8x) er

buelængde ab = \int_{a}^{b} \sqrt{1+(f`(x))^^2)} dx 

En strækning gennem terrænet i Texas kan beskrives ved:

f(x) = 0,000048x^3 – 0,00415x^2 + 0,08867x

Hvis turen f(x) køres fra x = 0 til x = 50 km på en ½ time, hvad har den gennemsnitlige hastighed så været?

Svar: skal jeg beregne buelængde fra 0 til 50 så får jeg strækning og bagefter divide med 0.5 time så får jeg gennemsnithastighden ? Er jeg på den rigtigt spor?

på forhånd Tak   


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. august 2020 af ringstedLC

#0: Ja. Buen er den kørte strækning fra f(0) til f(50).


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. august 2020 af Capion1

# 0
SP 010820202134.JPG

Vedhæftet fil:SP 010820202134.JPG

Svar #3
02. august 2020 af DeepOcean

Tak for det , Jeg har løst opgaven .


Skriv et svar til: Gennemsnit hastighden- integral opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.