Matematik

Eksponentielle udvikling

10. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har ikke forstået opgaven.
Hvad handler den om?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2020 af mathon

Den eksponentielle funktion
udtrykkes
                              \small f(x)=y=b\cdot a^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2020 af Anders521

# Opgaven går ud på at bestemme regneforskriften for den eksponentielle udvikling, betegnet f, samt at udregne dens fire funktionsværdier, f(12), f(13), f(16) og f(17).


Svar #4
10. august 2020 af javannah5

hvordan finder jeg en forskrift ud fra talene jeg har fået?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} \textup{Du har:}&\frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\& \frac{8.24}{7.56}=a^{15-14}\\\\& a=1.08995\\ \textup{og}\\& b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{7.56}{1.08995^{14}}=2.26376\\ \textup{dvs}\\& f(x)=2.26376\cdot 1.08995^{\,x} \end{array}


Svar #6
10. august 2020 af javannah5

Jeg har lavet f(12) er det rigtigt?
7.56 ÷ 1.08995^12 = 2.68932
f(x)= 2.68932*1,08995^x

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llll} f(\left \{ 12,13,16,17 \right \})=2.26376\cdot 1.08995^{\left \{ 12,13,16,17 \right \}}=\left \{ 6.36,6.94,8.98,9.79 \right \} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.