Matematik

Rente

14. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvordan skal a laves?

Svar #2
14. august 2020 af javannah5

Hvad er hvad i opgaven?

Svar #3
14. august 2020 af javannah5

Er n 4 for antal terminer?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2020 af mathon


Svar #5
14. august 2020 af javannah5

Nej eller er terminer 12 fordi vi har at gøre med en årlige rente?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2020 af mathon

                              \small \begin{array}{lllllr} a)&\left (1200\;\textup{kr} \right )\cdot 1.02^4&\textup{kr}&&=&\\\\ b)&\left (1200\;\textup{kr} \right )\cdot \left (1.02^4 \right )^5&\textup{kr}&&=& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2020 af AMelev

#5 Da det er kvartalvsvis rente er der 4 terminer pr. år, jf #6 a), dvs. at den årlige fremskrivningsfaktor er 1.024, så den effektive årlige rente er 1.024 -1 = .... (omregn decimaltallet til %)

På 5 år er der 20 terminer, så kapitalen (1200 kr.) fremskrives med 1.0220, som er det samme som (1.024)5, jf potensregnereglerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textup{Ret beset er}\\& \begin{array}{llll} \textup{enheden for rente kroner } \end{array}\\ \textup{og}\\& \begin{array}{llll} \textup{enheden for rentesats procent} \end{array} \end{array}

Men dette overholdes tilsyneladende ikke længere entydigt i opgaveteksters formulering.


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.