Matematik

gang ind i parentesen

20. august 2020 af hejhej1005 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået en opgave hvor jeg skal gange ind i parentesen og derefter reducere, hvordan er det nu jeg gør det med dette stykke?

8+3(2x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2020 af Mathias7878

8 + 3 \cdot (2x -2) = 8 + 3 \cdot 2x + 3 \cdot (-2) = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} 8\quad +\quad 3\cdot (2x-2)\\\\ 8\quad +\quad (6x-6)\\\\ 8 + 6x-6=6x+8-6=6x+2 \end{array}


Skriv et svar til: gang ind i parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.