Kemi

beregn molar volume

21. august 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej studieportal

Kan i hjælpe mig med hvordan jeg beregner molar volumen (Vm) af en ideal gas ved 20 grader og 1,013 bar? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2020 af peter lind

Brug gasligningen

V*P = nRT hvor V er rumfanget, P er trykket n er antal mol, R er gaskonstanten og T er temperaturen i grad Kelvin


Svar #2
21. august 2020 af carolinesvanee

okay mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2020 af janhaa

pVm = RTV/n


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Vm er volumenet pr. mol, altså Vm = V/n. Du har

pV = nRT  <=>

V/n = Vm = RT/p

Regn temperaturen om til K, find gaskonstanten med enheden m3*bar/(mol*K) og indsæt værdier.


Skriv et svar til: beregn molar volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.