Matematik

Renteformlen(Beregn størrelserne ved isolering)

21. august 2020 af Matematikergodt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Renteformlen: Kn=K0·(1+r)n

 Er der nogen af jer, som kan vise mig udregningerne af størrelse ved at kende 3 af størrelserne og finde den størrelse man isolerer af de 4? Håber I kan gøre det, som ved de algebraiske regler. Eks: Man ganger på begge sider af lighedstegnet, osv de andre regler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2020 af mathon

                           \small \begin{array}{llllll} K_o=K_n\cdot(1+r)^{-n}\\\\ r=\left(\frac{K_n}{K_o} \right )^{\frac{1}{n}}-1\\\\ n=\frac{\log\left(\frac{K_n}{K_o}\right )}{\log(1+r)} \end{array}


Svar #2
21. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Tusind tak, Mathon. Jeg sætter pris på, du ville hjælpe mig!:D


Svar #3
21. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#1

                           \small \begin{array}{llllll} K_o=K_n\cdot(1+r)^{-n}\\\\ r=\left(\frac{K_n}{K_o} \right )^{\frac{1}{n}}-1\\\\ n=\frac{\log\left(\frac{K_n}{K_o}\right )}{\log(1+r)} \end{array}

Er log(1+r) = log(1)*(r) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2020 af mathon

#3
               Nej.


Svar #5
22. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#4

#3
               Nej.

Men hvorfor, Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2020 af mathon

fordi
             \small \log(1+r)\neq 0\textup{ n\aa r }r\neq 0\textup{ og fordi }\log(1+r)\neq \log(1)\cdot r


Svar #7
22. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#6

fordi
             \small \log(1+r)\neq 0\textup{ n\aa r }r\neq 0\textup{ og fordi }\log(1+r)\neq \log(1)\cdot r

Mange tak!:D


Skriv et svar til: Renteformlen(Beregn størrelserne ved isolering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.