Matematik

Hvilken formel?

21. august 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken formel skal jeg bruge for at finde linjen, m, som går gennem punket (x, y) og er vinkelret på linjen I? Både værdien for punktet (x, y) og værdien for funktionsforskriften for linjen I er kendt. Vi har fået en ny lærer, og jeg tror ikke, at vi har haft om det -- det er til en aflevering.

Tak på forhånd :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2020 af mathon

Der mangler oplysninger om linjen \small l.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2020 af peter lind

normalvektoren til m er tværvektor til normalvektoren for l, så find normalvektoren til l, dan dens tværvektor og brug dernæst formel 67 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} \textup{N\aa r du \textbf{har}}\\ \textup{bestemt }m\textup{'s}\\ \textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}_m=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\\ \textup{og v}\mathrm{\acute{e}}\textup{d, at }m\\ \textup{g\aa r gennem }&P_o(x_o,y_o)\\\\ \textup{har }m \textup{ ligningen:}&m\textup{:}\quad a\cdot (x-x_o)+b\cdot (y-y_o)=0\\\\& m\textup{:}\quad ax+by+c=0\qquad c=-(ax_o+by_o) \end{array}


Skriv et svar til: Hvilken formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.