Matematik

bestem vektorhastigheden

27. august 2020 af DumTilMattt - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg har fået tildelt denne opgave, som jeg slet ikke forstår. Er der nogle der forstår den, og muligvis vil hjælpe?

Vedhæftet fil: Vektorhastighed.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2020 af AMelev

Se FS side 31 (184) & (185)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af peter lind

v = dr/dt = (x'(t), y(t) )


Svar #4
27. august 2020 af DumTilMattt

Men jeg forstår ikke helt, hvilke tal jeg skal indsætte osv. Har brug for en meget detaljeret hånd, håber stadig at du kan hjælpe, med et mere uddybende svar.:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af AMelev

x(t) = t2 + t -2  og  y(t) = t2, jf  FS side 31 (184)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2020 af ringstedLC

Fra fysik ved du, at hældningen af en stedfunktion er lig hastigheden.

Det vil sige, at diff.-kvotienten af din stedfunktion, vektor r(t) er hastighedfunktionen.

\begin{align*} \overrightarrow{r}'(t)=\overrightarrow{v}(t) &= \binom{\left ( t^2+t-2 \right )'}{\left ( t^2 \right )'} \;,\;-4\leq t\leq 4 \\ \overrightarrow{v}(2) &=... \end{align*}


Svar #7
27. august 2020 af DumTilMattt

Skal jeg så starte som (184). Også derefter gøre som formlen på (185)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2020 af AMelev

Ja - det er jo det, der fremgår af #6.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Formel (184)}:& \overrightarrow{r}(t)=\binom{x(t)}{y(t)}= \binom{t^2+t-2}{t^2}\\ \text{Formel (185)}:& \overrightarrow{r}'(t)=\binom{x'(t)}{y'(t)}= \binom{\left (t^2+t-2 \right )'}{\left (t^2 \right )'}\\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: bestem vektorhastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.